Home Koncerter Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 19

Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 19

1627
0

Så er Aarhus-afdelingen for anbefalede koncerter tilbage, efter et kort intermezzo ovenpå Spot. 

Onsdag d.11. maj

Vi lægger ud onsdag aften med Choir of Young Believers, som efter stor succes med debutalbummet This Is For the White In Your Eyes, som stadig kan fortjene nogle rotationer i cd-afspilleren, ventede en rum tid med at udgive opfølgeren Rhine Gold (2012) og siden igen brugte lang tid på at sætte deres tredje album, Grasque, sammen – det udkom tidligere i år. Nu er bandet så på turne med det nye materiale, og den turne fører dem altså forbi Aarhus og Voxhall. Det seneste album er mere præget af flydende lydlandskaber. Personligt holder jeg mere af deres “gamle” lyd, mens den nye har også sine kvaliteter, især hvis man er til det mere dvælende tempo.

Voxhall, døre kl. 19, start kl. 20, 170 kr. 

En lille onsdags-tilføjelse: Fatter Eskil har nemlig indledende runde #2 i kampen om årets Fatter Eskil Pris. Her kan du opleve Sundays, nordisk folk-pop, Pelle, street-pop/urban, The Furnivalls, som også har spillet Emergenza og er nået i regionsfinalen med deres støvede funk-blues-jazz-rock, og endelig Superscum, som for halvandet år siden høstede 5 stjerner for en selvbetitlet EP her på siden – dengang skrev Ken:

Superscum er både en artig lille overraskelse og et frisk pust her sidst på året, efter jeg egentlig troede, at nu havde jeg vist hørt samtlige mulige varianter over country/folk temaet i år. Bandet kan skrive sange, især omkvæd, som både sætter sig fast i hovedet på en, men som der også er kød nok på, både musikalsk og lyrisk, til at det ikke virker som en døgnflue. Radio-potentialet er bestemt tilstede, altså på en kanal hvor lytterne ikke har en koncentrationsevne som en præriehund, men både opbygningen af numrene og de små lyriske greb der udføres, viser et band som ikke bare vælger den nemme og for lettilgængelige vej til æteren” – resten af anmeldelsen kan læses HER.

Fatter Eskil, døre kl. 19, start kl. 20, gratis

Fredag d.13. maj

Det er lidt af en komet Radar har sikret sig fredag aften, i form af den amerikanske singer/songwriter Kevin Morby, som netop har udgivet sit tredje album, The Singing Saw, blandt andet til overstrømmende roser på Pitchfork. Det har ikke skortet på sammenligninger med selveste Bob Dylan, og selv om man måske kan diskutere hvor stor den kompliment er, hvis man kigger på den gamle mester live-optrædener i nyere tid, så er det, i forhold til sangskrivningens kvaliteter, en meget stor kompliment.

Morby’s vokal kan minde lidt om en yngre Dylan’s og hans lyrik er også værd at lytte efter. Samtidig bruger han også gerne mere storladne strygerarrangementer og netop saven, fra albumtitlen, indgår også på flere af numrene fra det nye album. Se ham før han bliver større. Health&Beauty varmer op.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 120 kr. 
Er du til svensk musik, så drøn forbi Stakladen, som holder Swedish Invasion II, efter en vellykket part I sidste år. I år er det relativt melodiske og poppede navne i form af Mankind, Saigon og The Echo Field, der tager turen over sundet. Og bælterne.

Stakladen, døre kl. 20, 50 kr. for medlemmer/70 kr for ikke-medlemmer

Fredag og lørdag er der tilsyneladende også en helt ny festival på HeadQuarters, nemlig Upcoming Aarhus, som er dukket op lidt ud af ingenting. Eller, faktisk er det vist Aarhus Studenterradio, der står bag. De har fået sammensat et fint program af lokale navne. Fredag kan du blandt andre høre Ulvetimen (favoritter blandt sidste års danske udgivelser for undertegnede) og Taxit, mens lørdag også byder på kompetente navne i form af Black Dog Howl (senest anmeldt HER), Capacity og The White Dominos, som jeg oplevede være i glimrende live-form under dette års Spot Festival, og som stod bag en af mine favorit-EP’er fra sidste år. Det ser da rigtig spændende ud, hva’?

HeadQuarters, fredag og lørdag, partoutbillet 75 kr, en-dags billet 50 kr. 
Lørdag d.14. maj

Fik du ikke nok af de blå-gule fra hinsidan, så er der mere svensk lørdag. Her i form af en mere rutineret herre, nemlig Ebbot Lundberg & The Indigo Children. Nogle kender nok Lundberg som tidligere frontmand i The Soundtrack of Our Lives, som smed en del roste albums på gaden for efterhånden nogen år siden. Nu er Lundberg så solo, med band, og klar med et album under eget navn – det skulle føre arven videre fra The Soundtrack of Our Lives, det vil sige en slags melodisk syre-rock. Mest melodi, at dømme ud fra de numre jeg har hørt.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 140 kr. 

Ingen uge (eller næsten ingen) uden en lille festival eller to i Aarhus. Denne uge er der også en afdeling af Rise Festival, der præsenterer lokale talenter under forskellige genrebannere. Denne gang hedder banneret folk. De tre lokale navne på plakaten er BUUR, Rasmus Matthiesen, som har været dagens track her på siden, og Jon Aslak, som tidligere har udgivet en EP under navnet Aslak. Den anmeldte jeg såmænd selv (og skrev dengang de var fra København, men nu står de som lokale – måske de er eksiljyder?), og skrev blandt andet: “Den akustiske guitar og forsanger Jon Aslak Madsens markante vokal og gennemgående velskrevne tekster står centralt i Aslak’s univers på debut-EP’en Frihed. Begge dele er med til at give en organisk varme i lyden, som går igen på alle fire numre” – resten af anmeldelsen kan læses HER. Konstellationen er åbenbart lidt anderledes, derfor det anderledes navn.

Train, døre kl. 20, start kl. 21, gratis
Vi slutter lige af med endnu en omgang upcoming, ikke helt gratis, men til små penge. Faktisk 10 kr pr. band. De tre bands er Escape 42, atmosfærisk og alternativ rock fra Randers, Wake Vincent, provinsiel soulpop med overskud, og Blue Cells, som genopliver den syrede 60’er og 70’er blues rock. Det sker på Vestergade 58.

NyV58, døre kl. 20, start kl. 21, 30 kr. 

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous article11th Street Kids: Blue Skies and High Fives ★★★★☆☆
Next articleHelhorse – Hell Of A Ride – 11/5 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.