Home Seneste April 2016 - Nyheder Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 15

Anbefalede koncerter i Aarhus, uge 15

1925
0

Jojo, så blev det igen den tid på ugen, hvor der skulle serveres overblik over ugens koncerttilbud i Aarhus. Følg med til et kig på menuen.

Torsdag d.14. april

Torsdagens tilbud kommer fra Norge, og hedder Cloroform. Jeg kender egentlig ikke meget til dem, ud over at det er progressivt og hårdtslående, og blander rock, jazz og metal – også har de Kaizers Orchestra-bassist Øyvind Storesund som medlem, og ham kan jeg da huske som en oplevelse fra diverse Kaizers koncerter. De to andre herrer er også kendte navne fra det norske musikmiljø, så det kunne godt gå hen og blive rigtig interessant.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 140 kr. 

Torsdag, fredag og lørdag er vi nået til semifinalerne i dette års Emergenza-festival for upcoming bands, som finder sted i flotte rammer på Voxhall. Et samlet kig på sagerne viser blandt andre Furnivalls fredag og Lukin og Psycho Brahe lørdag som navne jeg har lidt kendskab til. Og så er der en anmeldelse på vej af Beneath the Silence, som spiller fredag, og et smug kig på den viser at Ken ikke synes de er helt uefne. Uanset hvilken dag du kunne finde på at kigge forbi, skal der nok være spændende musik at komme efter.

Voxhall, alle dage døre kl. 19, start kl. 20, 100 kr ved køb gennem bands, 140 kr. i døren
Lørdag d.16. april

Ud over Emergenza, byder lørdagen på 3 fine koncerttilbud. Vi starter på Radar, hvor lokale Hverdagens Helte har taget ligeledes lokale Bunker med. Hverdagens helte består af tre rutinerede herrer i form af Kim Munk og Mads Tønder (Broken Beats) og Søren Zahle, som har spillet guitar for Peter Sommer, blandt meget andet. Sammen har de bakset dansksproget pop/rock med elektronisk islæt sammen, og allerede fået en del spilletid på P4.  Bunker er bevæger sig ligeledes i et dansksproget tekstunivers, med hverdagsrealismen som udgangspunkt.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 100 kr. 

På Atlas finder vi et andet dansksproget navn, men i en lidt anden boldgade, nemlig Navneløs. Det ambitiøse unge orkester udsendte for to år siden deres debutalbum Værk, som viste et band, der afsøgte deres egen lyd med tålmodighed og nysgerrighed, hvilket gjorde det til et særdeles lovende album (anmeldelse HER) – senest har bandet så udsendt opfølgeren, Lava, som fortsat er lyden af et ambitiøst band, der tør gå andre veje end de gængse, men i mine ører har det desværre også kostet på tilgængelighed og vedkommenhed (i hvert fald for mig – anmeldelse HER). Navneløs er dog fortsat et meget lovende band, som altså kan opleves på Atlas lørdag aften. Franske Piger varmer op.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, kr. 100 
Anderledes larmende bliver det på Vestergade 58, hvor du kan få ugens metalindsprøjtning (hvis du allerede skulle have abstinenser efter Royal Metal Festival sidste weekend). Aftenens navne er Velociter og Bæst (metal-bandet, og ikke det Bæst vi tidligere har anmeldt her på siden. Men Ken har dette Bæst under anmeldelse lige nu). Velociter har vi til gengæld haft til anmeldelse to gange, først da Ken uddelte 4 stjerner for debut-EP’en  Hangar of Doom (anmeldt HER) og siden da jeg selv anmeldte opfølgeren Heir of Solitude, for et år siden. Dengang skrev jeg: “Velociter kan højtempo-thrashe så det er en fryd i nogle passager. Det er gennemkompetent udført og med stor respekt for genren” – resten af anmeldelsen kan læses HER. Og metal-Bæst? De er fra Aarhus og spiller dødsmetal.

NyV58, døre kl. 20, 80 kr + gebyr

Mandag d.18. april

Vi tager lige mandag med, for her er nemlig besøg fra det store udland på Atlas. Frank Turner and the Sleeping Souls har taget turen fra England, og de blander alternativ folk med punk’et fandenivoldskhed. Turner har en fortid i post-hardcore-bandet Million Dead, men har siden 2005 forfulgt en solokarriere. Seneste album hedder Positive Songs for Negative People, og Turner og kumpaner skulle være ret medrivende live – Ducking Punches varmer op.

Atlas, døre kl. 19, start kl. 20, 150 kr. 
Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleSilent People: Yours Truly ★★★★☆☆
Next articleBÆST – Bones – 14/4 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.