Home Koncerter Anbefalede koncerter i Aarhus, november 2016 (del 1)

Anbefalede koncerter i Aarhus, november 2016 (del 1)

2076
0
Narcosatanicos gav den gas - også på saxofon

Så blev det november. Igen. Og det kan vel ikke være november mere end nogensinde hver gang – eller kan det? Mørkt og gråt er det i hvert fald udenfor, så endnu mere grund til at søge under tag og få varmen mens du hører musik. Der er så mange gode sager at vælge i mellem, at vi har delt måneden på midten. Det følgende dækker fra i dag frem til d.15. november. 

Tirsdag d. 1. november

Vi starter runden allerede den første november, hvor engelske Band of Skulls besøger Voxhall. Redaktionens Thomas har været ret begejstret for bandets anden og deres fjerde og seneste udgivelse, og By Default, som udkom tidligere i år, høstede således 5 stjerner: “Ja, lyden er nok noget mere radiovenlig end tidligere, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, slet ikke når det medfører så stærke og medrivende sange som i dette tilfælde. Er du på jagt efter et sublimt sommer-rock-album, og kan du godt lide bands som The Black Keys, The White Stripes/Jack White og ja, melodisk rock med kant, kan By Default klart anbefales, det bliver uden tvivl en fast bestanddel af mit mobile musikaggregat i et godt stykke tid” – hele anmeldelsen kan læses HER.

Opvarmningsbandet er lokale The White Dominos, og dem har vi også været ude med roser til i flere omgange. Ken roste deres live-optræden på Uhørt i august, og sidste år havde jeg EP’en On To Something blandt mine årsfavoritter, og indledte med følgende i min 5-stjernede anmeldelse: “Savner du nogle gange den der ligefremme, melodiske rock, hvor guitaren får lov at sætte dagsordenen, der er en forsanger, der kan svinge stemmebåndet og innovation er lig med “åh-åh” og “uh-uh”-kor? Så vil du nok blive rigtig gode venner med aarhusianske The White Dominos” – resten af anmeldelsen kan læses HER, og nu du er i gang, så kan du da også lige læse, hvad bandet fik fortalt Ken, da han interviewede dem på Uhørt HER.

Voxhall, døre kl. 19, start kl. 20, 150 kr. 

Onsdag d. 2. november

Mere energisk rock og rul finder vi på Fatter Eskil dagen efter, hvor Captain Casanova folder sig ud. Bag det flamboyante navn gemmer sig et tour-rutineret og hyperenergisk rockband med Rasmus Bredvig i spidsen. Det har været lidt mere småt med studieudgivelser, nogle singler er det blandt andet blevet til, men det er live, bandet er i sit rette element. De turnerer hyppigt i Tyskland, og du kan læse lidt om deres oplevelser fra vores naboland mod syd HERTin Can Telescope spiller også, og de spiller slagkraftig og skramlende garage-rock – og dem har vi anmeldt HER.

Fatter Eskil, døre kl. 20, 56,25 kr i forsalg (inklusiv en øl) 

Torsdag d. 3. November

Så bliver det mere…særpræget. Svin og Niels Gröndahl spiller Miley Cyrus? WTF, tænker du måske. Aftenen byder på tre sæt, først Niels Gröndahl, som spiller både eget materiale og Cyrus-covers, så et sæt fra Svin, som spiller Miley Cyrus, og til sidst Svin igen, nu med eget materiale. Svin kender vi godt her på siden – sidste år anmeldte Ken det selvbetitlede album, som han ikke helt kunne finde ud, hvad var for en størrelse: “Svin er anderledes, originalt og så meget undergrund i deres lyd, at vi skal helt ned på bunden – der hvor det kan være svært at afkode hvad der foregår, og mystiske skabninger lige pludselig kan dukke op ud af mørket. Og det vil givetvis ikke appellere til alle. Jeg er, som nævnt, ikke  engang sikker på hvor godt jeg egentlig kan lide det her? Men det gør det bestemt ikke til en dårlig eller uinteressant udgivelse, blot en jeg har meget svært ved at komme ind på livet af” – 5 forsigtige stjerner fandt Ken alligevel frem, resten af anmeldelsen kan læses HER. Herunder kan du se en video, hvor en række danske musikbranchefolk forsøger at gætte, hvad det er for en amerikansk kunstner, der bliver spillet covers af…

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 90 kr. 

Lidt mere velkendt og trygt bliver det nok på Voxhall samme aften, men det betyder ikke, at du ikke bliver udfordret. Niels Skousen genopstod musikalsk i 2002 efter en lang pause fra musikken, og han er nu klar med et nyt album, Hvem Er Du Som Kommer Imod Mig, som skal følge op på roste Smil Eller Dø fra 2014. Et album Ken begejstret anmeldte: “Tidsrejsen oplevet igennem Skousen’s øjne er både betagende, gribende og poetisk på en måde, hvor man bare må spidse ører og hører efter. Måske er det fordi der synges på dansk, at ordene rammer så præcist? På den anden side, så kan man hurtigt få trang til at rulle med øjnene og stikke fingrene i ørerne, når nogle får modersmålet galt i halsen – ingen af delene er tilfældet her, hvis nogen stadig skulle være i tvivl” – resten af anmeldelsen kan læses HER. Jeg har haft fornøjelsen af at høre Skousen live, både solo og sammen med den gamle musikalske makker, Peter Ingemann, og i begge tilfælde gjorde han det glimrende.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 190 kr. 

Samme aften er der i øvrigt en udsolgt Allan Olsen-koncert på Train, samt mere dansksproget rock, af noget yngre dato, i Stakladen, hvor Skalkeskjul har taget Uheld med. Uheld kender jeg ikke rigtig noget til, ud over at de spiller dansksproget rock, men Skalkeskjul har vi anmeldt i to omgange her på siden. Først for EP’en Hopladi og Gemmeleg, som jeg tildelte 4 stjerner sidste år, og senest debutalbummet Motivet Ukendt, som Ken anmeldte for ganske nylig. Skalkeskjul har noget kant og flabethed og en pågående energi, som jeg tænker, vil gøre sig rigtig godt live.

Stakladen, kl. 20, 50/70 kr. (medlemmer/ikke-medlemmer, +20 kr. i døren)

Lørdag d. 5. november

Er du til thrash og dødsmetal som den lød i 80’erne, så skal du nok på Voxhall lørdag d.5. november. Her får du nemlig en et-to mavepuster af Obituary og Exodus. Og ikke nok med det, du får også King Parrot og Prong med i pakken. Sidstnævnte er faktisk det af aftenens bands, jeg har det mest personlige forhold til, da midt-90’ernes Rude Awakening roterede rigtig flittigt på min cd-afspiller. Og det er i øvrigt et album, jeg stadig kan finde frem – jeg købte det på en 9.klasses tur til London, fra en gadesælger, og der sad et fint klistermærke på, hvor der stod “For review only, not for sale”, eller noget lignende. Så ja, jeg er spændt på at høre, hvor Prong er henne i dag.

Og selvfølgelig på at høre Exodus og Obituary! Begge bands slog igennem i 80’erne, Exodus som en del af thrash-bølgen, og Gary Holt fra bandet har da også afløst afdøde Jeff Hahnemann i jævnaldrende Slayer. De slog aldrig helt så bredt igennem som Slayer og resten af The Big 4, men har altid været blandt genrens mest anerkendte. Obituary er måske nok mere dødsmetal end thrash og er fortsat inspirationskilde til nye bands indenfor genren, for eksempel aarhusianske Bæst. Forhåbentlig står aftenen på velfungerende historielektion og opvisning i thrash og dødsmetal.

Voxhall, døre kl. 18, start kl. 19, 260 kr. 

Torsdag d. 10. november

Amerikanske Dinosaur Jr. har efterhånden noget nær legendestatus. De albumdebuterede for 31 år siden og har, ud over en periode, hvor de var opløst i 90’erne og 00’erne, udgivet en række roste albums, senest 2012’s I Bet On Sky, og augusts Give a Glimpse of What Yer Not. Støjende og melodiøst er et par af nøgleordene, der hæftes på bandets alternative rock. Wild Style Lion varmer op.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 280 kr. 

Fredag d. 11. november

Efter amerikansk visit er det tid til at hylde det lokale, når Atlas fredag d.11 får besøg af psych-freejazz-noiserock sekstetten Narcosatanicos, som vi i flere omgange har rost her på siden. Ken gik planken ud da han anmeldte det selvbetitlede debutalbum for et par år siden og uddelte 6 stjerner:

Narcosatanicos er ikke nogen nem og ligetil plade. Det er kompromisløst og på mange måder et lukket univers, som man ikke umiddelbart får adgang til uden selv at yde en indsats – og ikke mindst åbne sindet. Det er bestemt ikke for alle, jeg vil ikke engang lade som om jeg “forstår” hvad det hele går ud på, men er man først lykkes med at tage springet over på den anden side, så venter der en forunderlig rejse og venter. Og en der ændrer sig hver gang man lytter albummet igennem” – hele anmeldelsen kan læses HER. Bandet har et nyt album på trapperne, som anmeldes inden længe her på siden. Døde Blomster (som er et samarbejdsprojekt mellem Narcosatanicos og nordjyske Get Your Gun) varmer op.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 50 kr. 

Lørdag d. 12. november

Flere spændende danske navne får du på Radar d.12. november, hvor københavnske Less Win og aarhusianske Happy Hookers for Jesus har slået følge. Less Win har vi haft til behandling et par gange, og begge gange fik de positive ord med på vejen – senest for tre år siden, da jeg anmeldte den split-udgivelse, de delte med Battle. Jeg skrev blandt andet: “Less Win er et eksperimenterende band, og har mange facetter i deres lyd – det når de at bevise på ganske imponerende vis på de godt 19 minutter, de udfylder på split-udgivelsen, og endda som regel også fængende og vedkommende på de fleste numre”. Læs resten HER. Happy Hookers for Jesus er eksplosive og en trio – og har fået et pænt navn i Aarhus-undergrunden.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr. 

Samme aften indtager Love Shop, med Jens Unmack som eneste overlevende (bogstaveligt talt) oprindelige medlem. De behøver næppe nogen større introduktion, men lad os lige spole tiden tilbage til marts i år, hvor jeg oplevede dem på Voxhall: “Der var egentlig ikke noget at udsætte på bandets leveringer, men ind i mellem er det også som om Love Shops lyd kan blive en kende ensformig og kølig i sit udtryk. Her kunne man godt tage sig i at savne Henrik Hall, både for hans varme mundharmonika og hans sceneoptræden. Sympatisk nok gøres der ikke nogen forsøg på at erstatte Halls mundharmonika med en anden, men der ér et savn i lyden. Og sådan skal det måske også bare være, for Love Shop anno 2016 har bestemt også sin berettigelse som band i sin egen ret, og uden det behøver at blive overskygget af dem, der ikke er der mere (…) Love Shop anno 2016 er stadig absolut værd at se, selv om der selvfølgelig er sket amputationer i forhold til den oprindelige udgave. Det kan man køre meget i og analysere på, men Unmack og band gør det godt, og virker til at nyde at stå på scenen” – hele anmeldelsen kan læses HER.

Train, døre kl. 20, start kl. 21, 190 kr. 

Mandag d. 14. november

Vi skal også en tur på Tape, som byder på mange spændende navne generelt, indenfor et væld af genrer. Den 14. november får de besøg af canadiske Nap Eyes, som får betegnelsen “skæv og kultiveret guitar-pop”. Aftenen byder også på lokale Tile Breaker, som består af medlemmer fra Transit Pop, Snaredrum og Tears, men her støjer melankolsk i en tungere rocket version end de eller slår deres folder indenfor.

Tape, døre kl. 20, start kl. 21, 60 kr. 

Der er meget mere derude! Husk selv at tjekke spillestederne og facebook, og hvor der ellers bliver delt begivenheder – det her var blot mit udpluk. Del 2 følger midt i måneden.

Af Jonas Strandholdt Bach

 

Previous articleJohn Alcabean: Real Time Fiction (EP) ★★★★☆☆
Next articleCS Nielsen: Jericho Road ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.