Home Koncert omtaler & artikler Februar 2017 - Koncert omtaler & artikler Anbefalede koncerter i Aarhus, marts 2017

Anbefalede koncerter i Aarhus, marts 2017

1421
0

Så nærmer foråret sig og de aarhusianske spillesteder har fyldt godt op i kalenderen, så du kan fejre de flere lyse timer med noget live-musik.

Onsdag d.1., 8.,15. og 22. marts

Lad os starte med fire upcoming onsdags-anbefalinger, og vi tager dem altså lige i samme ombæring; Fatter Eskil Prisen er nemlig på bordet igen i 2017, og de fire indledende runder i konkurrencen afholdes på (ja, du har gættet rigtigt) Fatter Eskil de fire første onsdage i marts måned. Der er fire bands per aften, flere af dem kendte navne her på siden. For eksempel kan du d.1. marts blandt andet høre Federal Unicorn og Pelican Beach, d. 8. marts byder på blandt andre Klönk og Kajsa Vala, hvis seneste album jeg anmeldte sidste sommer med blandt andet følgende skudsmål: “Sangene er gennemgående velskrevne, Vala synger godt, musikerne kan deres kram og produktionen er som den skal være, og Vala skiller sig positivt ud i en genre, der er tætbefolket. Bedst synes jeg faktisk hun er på de mere dæmpede numre, selv om det også fungerer godt med de mere rockede elementer”.

Den 15. marts kan du høre Samzara og Alcabean, som Ken anmeldte for nylig: “Der er rigtig meget at synes godt om på Real Time Fiction, især hvis din referenceramme ikke er belastet af at være en halv-gammel stodder, som påstår at han har hørt alt før, og det var helt sikkert bedre den første gang! Men selvom man skulle være belastet af den slags, så skal man være døv for ikke at kunne høre, at der er noget ægte potentiale her, og at John Alcabean allerede, trods deres relativt unge alder, allerede er virkeligt godt på vej” – resten kan læses HER, og endelig kan du d.22. marts blandt andet lægge ører til Nicotine Nerves og Outdoor Fun, som samme Ken var ganske begejstret for, da han anmeldte deres album, Oysters & Nightingales sidste år: “Det er ikke bare less is more, men det er også evnen til at få det optimale ud af midlerne og materialet, hvilket i dette tilfælde resulterer i 15 numre der strutter af spillelyst, liv og sjæl, med forbløffende meget variation, det lidt minimalistiske udgangspunkt taget i betragtning” – sådan skrev Ken i august sidste år og kvitterede med 5 stjerner i anmeldelsen.

Fatter Eskil, døre kl. 19, gratis
Fredag d.3. og lørdag d.4. marts

Radar har i en periode holdt dørene lukket (dog har de arrangeret koncerter på andre lokaliteter) på grund af en ombygning, men nu er det intime spillested på Godsbanen klar til at slå dørene op igen for publikum. Det gør de med to dage med live-musik, hvor du om fredagen kan høre Virgin Suicide og Tårn, mens lørdagen byder på Modest, Yung og Less Win. Stærke danske upcoming-navne, som også efterhånden har en god scene-erfaring, så hvis du vil tage temperaturen på den danske indie-pop/rock scene netop nu, er Radar et godt sted at gøre det.

Radarfor koncertstart + entré, tjek Radars hjemmeside

Tirsdag d.7. marts

Sophia! Bag kvindenavnet gemmer sig (den mandlige) sangskriver Robin Proper-Sheppard og fuldt band. Sophia vendte efter en pause (seneste album før pausen var fra 2009) tilbage sidste år med albummet As We Make Our Way (Unknown Harbours), som markerede den ind i mellem noget lunefulde sangskriver og bandets tilbagevenden til live-scenerne, som i følge Proper-Sheppard er bandets rette element.

Radar, døre kl. 19, start kl. 20, 120 kr. 

Fredag d.10. marts

Diamanter! Ja, sådan nogle tager Dicte med i form af backing-bandet The Diamonds. Det er endda garanteret ikke bloddiamanter, så du kan roligt lægge lommepengene i døren. Dicte har en efterhånden lang karriere, blandt andet som frontkvinde i Her Personal Pain, og siden solo, hvor hendes stærke vokal har gjort sig bemærket i flere forskellige sammenhænge. Hvordan Dicte & The Diamonds lyder her i 2017 ved jeg faktisk ikke rigtig, men vi sender Troels-Henrik afsted for at tjekke det ud.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 240 kr. 
Lørdag d.11. marts

Vi har i flere omgange haft fingrene i De efterladte, senest da de spillede live på Radar sidste efterår – en koncert, som faktisk sneg sig med på personlige års top 5. Ikke fordi De efterladte er sådan et berusende stadion rock band, men fordi Peter H. Olesen kan noget med ord, og Michael Lund kan noget med musikalske stemninger, der bakker ordene op. Og så er det noget så herligt som sådan lidt intellektuelt på en uprætentiøs måde, især live, hvor Peter H. Olesen gerne laver lidt sjov med både sig selv og publikum.

Seneste album fra De efterladte hedder Adjø Tristesse (anmeldt HER), og er lidt lysere i kanten end tidligere materiale fra duoen. Det betyder dog ikke at november-mørket er helt væk fra universet, bare rolig.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 130 kr. 

Søndag d.12. marts

“På næste komposition griber Harris noget, der ligner en violin uden krop (kun gribebræt), og en lang, bølgende og sitrende indledning, hvor det kun er trommerne, der får lov at buldre, glider langsomt over i en tordensky, der formørker øregangene med et instrumentalt skybrud. Sitrende stykker med Gira messende “Sorry” på vokalen, afløses af et dæmpet stykke med klokkespil betjent med hamre. “I’m falling”, synger Gira, mens han vifter langsomt med armene, som prøver han at flyve i slow-motion, eller som om han prøver at finde noget at gribe fast i, i et langsomt fald mod afgrunden” – sådan skrev jeg blandt andet om Swans‘ seneste besøg på Voxhall for snart to år siden. Nu er Michael Gira og hans kumpaner her igen. Swans var allerede i 80’erne et vægtigt navn, men det var først efter en pause på 13 år, da bandet vendte tilbage i 2010, at succesen for alvor begyndte at indfinde sig. Siden har bandet modtaget store roser fra anmelderne, både live og for deres lange albums – det seneste udkom sidste år og bærer titlen The Glowing Man.

Er du til tung og tålmodigt opbyggende kompositionsmusik/støjrock så er der ingen vej uden om. Swans er en dundrende musikalsk storm, man bør lade sig opsluge af. Little Annie varmer op.

Voxhall, døre kl. 19, start kl. 20, 250 kr.

Fredag d.17. marts

Er du mere til sådan noget med break-downs og djent, så skal du en tur på Train, hvor britiske Asking Alexandria lægger vejen forbi. Det er ikke lige en genre, der hitter her på redaktionen, men Asking Alexandria skulle altså være noget nær det ypperste, så afsted med dig hvis du skal moshe. The Word Alive og Bohemian Grove varmer op.

Train, døre kl. 20, start kl. 21, 250 kr. 

Ellers kan du lave din moshing på et formentlig fyldt HeadQuarters, hvor de lokale rock-knallerter fra TurboChild spiller afskedskoncert samme aften – da jeg senest anmeldte de festlige rock-flabe live, skrev jeg blandt andet: “De aarhusianske rocklømler indledte instrumentalt, med de to guitarister, bassist og trommeslager på scenen, inden bandets omdrejningspunkt, forsanger Richard Schuster, trådte ind på scenen, klar til at give den gas på ‘Back to Me’, der ligesom bandets øvrige materiale er energifyldt melodisk, blueset rock med klare tråde tilbage til 70’erne” – hvordan resten af den koncert forløb kan du læse HER.

HeadQuarters, døre kl. 19, 70 kr. i døren/50 kr + gebyr i forsalg
Torsdag d.23. marts

Ompa til du dør? Du dansede måske ompa med norske Kaizers Orchestra i 00’erne? Hvis du læser dette, var det nok ikke til døden, men måske du får chancen for en gang Ompa alligevel, når Janove med efternavnet Ottesen, forsanger i Kaizers Orchestra, besøger Voxhall med sit nye band. Aldri La De Tru De Er Bedre Enn Deg hedder albummet han har i ryggen, og jeg ved ærlig talt ikke en snus om det holder. Men jeg kunne sgu godt lide de første Kaizers albums og har hoppet til dem da jeg var beruset ungersvend, så det skal da have en chance! I hvert fald fra Troels-Henrik, som anmelder…

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 200 kr. 

Fredag d.24. marts

Men hvad…er der slet ikke noget metal i marts? Kan det nu have sin rigtighed?! Nej, det kan det da ikke, for fredag d.24. kan du få dig lille skallesmækker combo, når Aphyxion, møl, Northern Blues og Eigengrau besøger Atlas. Aphyxion er nogle unge, men erfarne gutter, og har for nylig udgivet album nummer to, som ikke helt gled så godt ned hos mig, men andre metal-anmeldere var mere glade for den melodiske tech-død. Møl har vi også anmeldt i et par omgange her på siden, med positive ord til følge fra Ken – den seneste anmeldelse finder du HER. Og endelig er der så Eigengrau, som høstede 5 stjerner for deres Intrinsic, en udgivelse bestående af et 19 minutter langt nummer, som ham Ken havde stor glæde af: “Som det står er det anbefalelsesværdigt, at pakke den mentale kuffert og hoppe om bord på Eingengrau, og se hvor Intrinsic tager netop dig hen. Det er et sammenhængende, naturligt udviklende og flot udført “lille” værk.” – resten af anmeldelsen finder du HER.

Atlas, døre kl. 19, start kl. 20, 120 kr. 

Eller du kan danse ud i natten efter en omgang mørk, mørk skramlet og potentielt skræmmende doom-folk med Hunger og Ærkenbrand på Tape. Jeg anmeldte sidstnævntes seneste album, Earthen Head, og endte med ikke at være helt overbevist, men måske heller ikke helt tryg… Hvad er det, der pusler derude mellem træerne? Anmeldelsen kan læses HER.

Tape, døre kl. 20, start kl. 21, 70 kr. 
Lørdag d.25. marts

Blues på drengen er der også, når Thorbjørn Risager & The Black Tornado besøger selvsamme Atlas. Deres live-udgivelse, Songs From the Road, var jeg ude med topkarakter til for et par år siden, så der er da skruet op for forventningerne hos undertegnede til en aften med det rutinerede live-band, som ovenikøbet har en ny studieudgivelse under vesten. Den var slet heller ikke så ringe, og jeg skrev blandt andet i min nylige anmeldelse: “I centrum står Risager selvfølgelig, med en vokal, der faktisk fint formår at operere med saft og kraft, både på blues-baskerne som den tempofyldte ‘Hold My Lover Tight’, men også på det ind i mellem nærmest funky titelnummer, som sikkert nok kan blive en festlig live-favorit, der kan rystes rumpe til, og den mere sumpede og rustikke blues som indleder ‘Holler N’ Moan’, inden der kommer sving i hele orkesteret” – resten af anmeldelsen kan læses HER.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 160 kr.

Mandag d.27. marts

Sort død og helvede! Black metal veteranerne Mayhem flænser Train op, hvis altså mandag er en god dag til den slags. Mayhem har en noget blodig historie, som du nok kender hvis du er black-kyndig. Bandets oprindelige forsanger, kendt som Dead, begik selvmord i 1991, og i 1995 dræbte bassist Varg Vikernes (som siden stiftede Burzum) guitarist Euronymous med 21 knivstik. Samme Vikernes var også manden bag en række kirkeafbrændinger i Norge og afsonede 21 års fængsel.

Bandet spiller denne aften hele De Mysteriis Dom Sathanas albummet fra 1994, det første med den nye forsanger Attila. Et album de aldrig tidligere har spillet live, så det er altså en form for premiere, man kan udsætte sig selv for når Attila, Necrobutcher, Hellhammer, Teloch og Ghul indtager scenen. Lige før det sker, kan du høre opvarmningen, i form af Voodus og Dragged Into Sunlight.

Train, døre kl. 19, start kl. 20, 220 kr + gebyr

Tirsdag d.28. marts

Er du typen, der aldrig går hjem? Så har du måske bygget en bivuak ved Atlas og blevet hængende til tirsdag, hvor lokale-internationale Hudna, som er aktuelle med et nyt album, lægger vejen forbi. Jeg oplevede dem da de spillede på selvsamme Atlas for halvandet år siden, og skrev dengang: “Gennem koncertens 11 numre (og et ekstranummer) spandt de tre medlemmer musikalske elementer som tråde sammen i et større net. I nogle numre pumpede Karutchi’s kasse-tromme som en tung bas, og Søren Bigum’s elektriske guitar gnistrede, mens Orhan Özgür’s oud og baglama og vokal med fraseringer fra tyrkisk folkemusik ofte virkede som bindemidlet der holdt de forskellige elementer sammen og satte den musikalske retning” – resten af anmeldelsen kan læses HER.  Hudna er i øvrigt snart aktuelle med deres andet album.

Atlas, døre kl. 19, start kl. 20, 100 kr. 
Fredag d.31. marts

MERE ATLAS! Står du måske og råber, mens du banker på deres dør med knyttede næver. Står du der længe nok, så lukker de dig ind om fredagen, på månedens sidste dag, for at høre de unge dansksprogede pop-rockere i Aksglæde. Da Ken anmeldte bandets sprudlende debut-EP for snart et år siden, skrev han blandt andet at det var en af de stærkeste debuter, han kunne mindes at have hørt – læs hvad han ellers skrev HER. Siden har både Ken og undertegnede oplevet bandet live ved forskellige lejligheder, og det kan de bestemt også godt finde ud af. Det kunne godt være en glimrende måde, at slutte måneden af på.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 110 kr. 

Der er endda flere spændende koncerttilbud endnu rundt omkring, så tjek selv spillestedernes kalendre, hvis der ikke var nok her til at give blod på tanden…

Af Jonas Strandholdt Bach

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.