Home Koncert omtaler & artikler Januar 2017 - Koncert omtaler & artikler Anbefalede koncerter i Aarhus, januar 2017

Anbefalede koncerter i Aarhus, januar 2017

1694
0
"Skål for satan" - Bæst

Kulturbyåret er i gang! Eller, det starter først officielt senere på måneden, så… Ja, januar er januar. Der er ikke så mange koncerter igen på programmet, men der er nu alligevel en del, der er værd at tjekke ud. Især hvis man er til metal, er der god værdi for skillingerne. 

Tirsdag d.10. januar – lørdag d.14. januar

Vi lægger ud med 6 års fødselsdag – HeadQuarters, hvor man både kan høre live-musik, danse (hvis man er til den slags) og drikke gode og billige drinks og øl, fejrer nemlig sin fødselsdag med DJ’s og livemusik allerede fra d.10. januar, og helt indtil lørdag d.14. Her kan du blandt andet få en omgang rockabilly med JC Hawkins and His Model-A Playboys (d.12. januar), danse til noget afro-funk-rock med AddisAbabaBand (fredag d.13) eller feste til storladen indie-pop/rock med Dad Rocks! (lørdag d.14). Sidstnævnte havde jeg selv fornøjelsen af at høre, da de spillede release for deres seneste album, Year of the Flesh., det kan du læse en anmeldelse af HER.

Der er gratis entré til det hele – tjek det ud på HeadQuarters hjemmeside.

Onsdag d.11. januar

Nicotine Nerves, KOKS og Indecent Silence sørger for blandet rock på Fatter Eskil. Førstnævnte leverer skramlet garage-rock, sidstnævnte rock med inspiration fra blandt andre Queens of the Stone Age, Suicidal Tendencies og Foo Fighters. Og så er der KOKS – med deres EP/mini-album fra sidste år hev de benene lidt væk under Ken da han anmeldte, med deres udforskende, legesyge blanding af rock, punk og 80’er pop – du kan læse Kens anmeldelse af foretagendet HER.

Fatter Eskil, start kl. 21, 56,25 kr i forsalg, inklusiv en øl (+ gebyr) 

Fredag d.13. januar

Ikke mindre end 10 metalbands kan du opleve til arrangementet Prime is coming. Det er selskabet Prime Collective, der har lejet en bus og kører til Odense og Aarhus, inden de rammer København, med en ordentlig røvfuld bands, der kan det der med at uddele musikalske øvertæver. De 10 bands er: Defecto, Siamese, Ghost Iris (som har nyt album på trapperne), Cold Night For Alligators, Evra,  Cabal, Daycare For Jedi, Sons of Death Valley, Unseen Faith og møl. Vi har sørme en eller anden form for anmeldelser på hele banden, og hvis du klikker på navnene, så kommer du til anmeldelser af nævnte band. En fællesnævner er: Smæk på! Og så får man endda næppe en billigere stykpris pr. liveband…

Studenterhuset, kl. 20, 80 kr.

Fredag d.20. januar

Vi skal også en tur omkring Tape i Mejlgade, som har tre upcoming navne på plakaten fredag d.20. januar. Lokale Motmot spiller “80’er slacker jangle pop rock, blandet med ambient shoegazer dream pop” med masser af energi, hvis de selv skal sige det, mens Boundaries er et nyt band med medlemmer fra blandt andre Woven Bush og The Entrepreneurs. Endelig er der There Is Only Us, som bevæger sig et mere elektronisk univers.

Tape, døre kl. 20, start kl. 21, 40 kr. 

Lørdag d.21. januar

Metal-extravaganzaen fortsætter på Atlas d.21. januar, hvor The New Shit-konceptet kigger forbi. Der bydes på en god håndfuld bands udvalgt af vores kolleger på Blastbeast, og her kan du høre: The Ritual, Iotunn og Baest, med flere. Helt præcist 3 bands mere, som dog endnu ikke er listet på Atlas’ hjemmeside.

Lad os lige hive Baest (tidligere BÆST) frem, som er dem, vi kender bedst – de er nemlig godt i gang med at etablere sig som et af de mest spændende nye navne på den danske dødsmetal-scene. Dem er vi nemlig flere fra redaktionen, der har oplevet live ved forskellige lejligheder sidste år, og det gik altsammen ganske godt. Baest udgav senest EP’en Maria Magdalene, som høstede 4 stjerner fra en ganske godt tilfreds Ken. Anmeldelsen kan læses HER.

Atlas, døre kl. 18, start kl. 19, 80 kr. 

Onsdag d.25. januar

Calming River, Alexander Woods og Emilie Bagger sørger for singer/songwriter-toner på Fatter Eskil onsdag d.25. januar. Calming River er synonym med den engelsk-fødte, men dansk-baserede Joshua Malcolm, som har to EP’er på samvittigheden, Emilie Bagger skulle levere både fængende melodier og minimalistisk guitarspil, og så er der Alexander Woods, som Ken sørme også har haft fingrene i;

“Alexander Woods har en sjælden gave for vokalister i denne genre, jeg TROR ganske enkelt på ham og hans ord. Samtidig er han udstyret med en klædelig mængde selvkontrol, sans for timing og dosering, hvor man nærmest ikke kan sætte en lille, fedtet finger på leveringen. Knægten er vel kort og godt bare musikalsk!” – sådan lød det blandt andet i anmeldelsen af Alexander Woods’ EP, Cold Cancer – resten af anmeldelsen kan læses  HER.

Fatter Eskil, kl. 21, 56,25 kr. i forsalg, inkl. en øl

Fredag d.27. og lørdag d.28. januar

Nå, men der er da mere metal weekenden efter! Her går Monorama nemlig endnu engang, og traditionen tro, i metalmodus, under overskriften Mono Goes Metal. Over to dage kan du høre følgende bands: Sunless Dawn, Cabal, Theory, Rising, Aphyxion (alle fredag), og Skin Tuxedo, Iotunn, Hola Ghost, Afsky, UxDxS, Age of Woe og Skogen (hele vejen fra Sverige!). Samme koncept som ved Prime, næsten, for her har vi altså kun anmeldelser af halvdelen; Klik på navn med farve, og du kommer til en anmeldelse/omtale af bandet. Her kommer vi godt omkring i metallens genrer, så der er noget for enhver (metal)smag på Mono.

Monorama,  døre kl. 19 (fredag) og kl. 17 (lørdag), 120 for én dag, 200 kr. for partout

Lørdag d.28. januar

Vi skal også lige omkring et besøg fra den anden side af Atlanterhavet, når de hårdtslående amerikanske veteraner Helmet kigger forbi Voxhall. Jeg husker svagt et par ganske fede numre fra 90’erne, men ellers var det aldrig et band, jeg nåede at dyrke dengang. De gik i opløsning i 1998, men vendte tilbage midt i 00’erne, og har senest udgivet Dead to the World sidste år. Page Hamilton, sanger og leadguitarist, er eneste oprindelige medlem, men det er vist også hele tiden ham, der har tegnet bandets udtryk. Local H supporter.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 200 kr. 

Det var alt for denne relativt hårdtslående omgang, koncertanbefalinger vender tilbage lige inden 1. februar.

Af Jonas Strandholdt Bach

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.