Home Koncert omtaler & artikler April 2017 - Koncert omtaler & artikler Anbefalede koncerter i Aarhus, april 2017

Anbefalede koncerter i Aarhus, april 2017

2183
0
Fribytterdrømme

Så nåede vi til april, og pludselig begynder der at blive grønt udenfor, aftenerne bliver længere, og det virker ikke længere sent og uoverskueligt når en koncert starter kl. 21, vel? Så er det godt, der et bugnende udbud at vælge i mellem på de aarhusianske spillesteder. Vi har plukket lidt i udvalget.

Onsdag d. 5. april

Vi starter med en omgang upcoming rock på Fatter Eskil onsdag aften, hvor lokale Tainted Lady og Vulture Vibe er på plakaten. Begge bands har fået spalteplads her på siden tidligere, senest Vulture Vibe, som Ken anmeldte en EP fra for nylig, og konstaterede at “Vulture Vibes lyd og bombastiske numre oser af selvtillid og sej attitude, og de har også næsten noget at have den i”, selv om han havde lidt svært ved at finde ud af hvad han skulle mene om vokalen – hele anmeldelsen får du HER.

Tainted Lady har haft flere numre på som dagens track her på siden, og har sørme også været gennem Ken-møllen, for et par år siden:  “Hos et bagstræberisk (og det mente jeg positivt her) band som Tainted Lady lever den i bedste velgående, bandet sender en selvsikker langemand efter nytænkning og originalitet og stikker i stedet snablen ned pisrenden og suger nærende beskidt rock væske op og hælder det i hovedet på lytteren”. Hele den anmeldelse kan læses HER.

Fatter Eskil, døre kl. 20, start kl. 21, 55 kr, inklusiv en øl i forsalg

Fredag d. 7. og lørdag d. 8. april

Ingen måned uden mindst en musikfestival, og april er ingen undtagelse. I starten af april står det på den traditionsrige Royal Metal Festival, som, traditionen tro, finder sted på Voxhall og Atlas. På plakaten er navne som Inquisition, Havok, Warbringer, Gorod, Exmortus, Benighted, Immolation, og Vader samt Oxx, Livløs, Solbrud og Cabal, som vi har anmeldt her på siden i tidens løb. Og mange flere, selvfølgelig!  Festivalen kan i år fejre 10 års jubilæum (og tillykke med det) og lover ud over metal både øl, pølser og fest.

Atlas/Voxhall, døre 16.00 fredag, 13.30 lørdag, partoutbillet: 505 kr.
Lørdag d. 8. april

Er du lidt nervøs for hørelsen og måske mere til poetiske finurligheder end til tunge riffs og headbanging? Så fortvivl ikke, der er faktisk et par spændende tilbud lørdag aften. Vi starter på Radar, som får besøg af to dansksprogede navne, Skammens Vogn og Upopulær Mekanik – det præsenteres endda som “en selvhjælpsbog du kan danse til”. Begge bands er anmeldt her på siden for nylig, Skammens Vogn for albummet Sukaley, som Troels-Henrik ikke helt blev fanget af: ” Pladen er dygtigt udført, hvis man køber præmissen om, at der leges med instrumentering og udtryk. Men den får også præg af den interne joke, vi andre griner lidt med på uden helt at forstå” – men måske du forstår joken bedre? Hele anmeldelsen kan læses HER.

Upopulær Mekanik havde Ken fingrene i for nylig i forbindelse med udgivelsen af albummet Palaver, om hvilket han blandt andet skrev: “Musikken rummer mange lag, i et slags ambitiøs alt-pop univers, der både rummer ekkoer af pulserende rock, eletronica, indie, songwriter pop og et klassisk element i form af nogle vellykkede stryger arrangementer. Lyrikken, der ifølge Nørmark kredser om hans liv som skilsmissebarn, er af den mere fragmenterede, løsrevne og “digteriske” slags” – udfordringen for Ken blev dog især, at de to dele, lyrikken og musikken, ikke rigtig flød sammen. Det gør de måske denne aften på Radar? Resten af Kens anmeldelse kan i øvrigt læses HER.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 100 kr.

På Gyngen i Mejlgade er der en anden GFR-kending på plakaten, i form af københavnske Select Captain. Kristian Gaarskjærs folk/country/pop/rock-projekt har vi anmeldt i flere omgange, og senest var det Troels-Henrik, som havde fornøjelsen af 2016-albummet Strings & Feathers. “Men det er altså ikke de catchy melodier, der bærer Strings & Feathers frem. Den fortællende og stærke forsangerstemme er dog et usvigeligt og stærkt kort hele vejen igennem. Og ja, der er egentlig også en fin variation på pladen, hvor tidligere forsøg med banjo og akustiske instrumenter gentages – og ofte med succes!” – resten af anmeldelsen kan læses HER.

Gyngen, start kl. 21, 50 kr.

Onsdag d. 12. april

Så nærmer vi os påskedagene, og onsdag aften, lige før Skærtorsdag, er der tredobbelt støj på Radar med engelske Spectres som har to roste albums på samvittigheden, samt danske Tots og Love Talk, sidstnævnte har for i øvrigt for nylig leveret et solidt støjrockende dagens track.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr.

https://www.youtube.com/watch?v=M6UoduIMdGI

Er du mere til americana rock, så skal du en tur omkring Fatter Eksil, hvor The Consolation og Tom Dockray spiller. Førstnævnte anmeldte jeg et album fra for efterhånden et par år siden, som jeg syntes var lidt for pænt produceret og nydeligt, men omvendt også viste et pænt potentiale – måske er der mere kant og smæk på live? Anmeldelsen kan læses HER.

Fatter Eskil, døre kl. 20, start kl. 21, 56,25 kr i forsalg inklusiv en øl

Fredag d. 14. april

Ind i mellem sfærisk og smukt er det når Pallbearer spiller, og det er samtidig drøntungt. Amerikanerne har haft pæn succes med deres, skal vi kalde det, nærmest progressive doom. Jeg hørte dem sidst de var forbi Aarhus, og skrev dengang: “Pallbearer nåede på deres lille time på scenen 6 numre, hvor bandets vekselvirkning mellem tonstunge trommer, svævende guitarer, tunge riffs og Campbell’s vokal overvejende fungerede rigtig godt” – hele anmeldelsen fra den aften, som også inkluderede Double Space og YOB, kan læses HER. Pinkish Black varmer op.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 170 kr.

Fredag d. 21. april

Påsken er ovre, og du er i gang med at arbejde eller studere igen… men der er heldigvis weekend i sigte, og om fredagen kan du komme med en tur ud i rummet og svæve med Fribytterdrømme. Et band, som især Ken her fra redaktionen har kastet sin kærlighed på, hvilket har resulteret i et par anmeldelser, både live og for debutalbummet Labyrintens Farver, som sendte topkarakter efter bandet.

Nu har bandet opfølgeren til debuten på bedding, et album, der har fået titlen SuperEgo og afsøger nogle lidt nye musikalske græsgange for bandet, som især var inspirerede af dansk 70’er syrerock på Labyrintens Farver. Hvordan Fribytterdrømme lyder anno 2017, kan du høre på Atlas. Der er i øvrigt også et særdeles velanskrevet opvarmningsnavn med i pakken, i form af Marc Facchini (han vender tilbage til byen i maj), som selvsamme Ken også har anmeldt i begejstrede vendinger flere gange, senest live på Karens Minde Kulturhus.

I anmeldelsen derfra skrev Ken blandt andet: “Man lytter simpelthen når Facchini taler og synger, det er uforudsigeligt og tryllebindende, et helt lille univers, som man kan føle sig inkluderet i. Et hvor solen brænder ud i “Det jeg Ved” og lærdommen om, at alting ender uden, at man helt ved hvad man skal stille op med den realisering, går hånd i hånd med bombefly, vuggedød, krig i udbrud og en syg moster, mens man snakker og røven går i den flimrende “Gæt Et Korstog”” – resten af anmeldelsen finder du HER.

Atlas, døre kl. 20, koncertstart kl. 21, 130 kr.
Samme aften er der mulighed for at smage lidt på lokale upcoming navne udvalgt af Aarhus Studenterradio på Radar til arrangementet Upcoming Aarhus Live. Det er tredje udgave, og denne gang bydes der på alternativ pop fra Ane Monsrud, dansksproget rock og folk fra Rasmus Matthiesen og indie-pop fra Pelican Beach.

Radar, døre kl. 19, start kl. 19.30, 50 kr.

Lørdag d.22. april

Vi skal også have lidt flere tunge toner i april, denne gang på Studenterhus Aarhus i Stakladen. Tre Tunge, er overskriften, og de tre bands, den henviser til er Velociter, Poisoner og Persecutor. De to sidstnævnte kender jeg ikke meget til, men Velociter har været igennem et par anmeldelser her på siden, senest for 2015-EP’en Heir of Solitude, som jeg selv anmeldte. “Musikalsk er det dog stadig thrash som den lød i 80’erne, der skinner igennem i Velociter’s udtryk. Det betyder heftige og hurtige riffs, piskende trommer, og generelt temmelig meget fart over feltet (…) Velociter kan højtempo-thrashe så det er en fryd i nogle passager. Det er gennemkompetent udført og med stor respekt for genren”, skrev jeg blandt andet og kvitterede med 4 stjerner. Hele anmeldelsen kan læses HER.

Stakladen, kl. 20, 90/70 kr. (ikke-medlemmer/medlemmer) 

Torsdag d. 27. april

Vi var selv med til at hype Katinka da hun blæste gennem lydmuren sidste år med EP’en Lufthuller og også bragede igennem på Roskilde Rising scenen. Nu har hun netop udsendt sit debutalbum, og ud over rotation på blandt andet P6 Beat, har det også medført en anmeldelse her hos os. Ken var ikke hundrede procent solgt, men: “Ingen tvivl om, at der brænder en ild inden i der her band og ikke mindst stemmen, der får det hele til at flamme op og æde sig ind på en. Det er stadig passioneret, lidenskabeligt, for meget, emotionelt, nøgent, udleverende, konfronterende og på en eller anden, midt i udbruddet, lidt sødt og uskyldigt. Men NU orker jeg næsten heller ikke flere kærlighedssange af denne karakter- der må være andet og mere for så skarp en pen at skrive om?” – resten af anmeldelsen finder du HER.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 160 kr.
Vil man hellere have instrumentale end følelsesmæssige smæk, så skal man tage på Radar til Mono i Stereo, som byder på tre relativt hårdtslående navne fra undergrunden, og faktisk tre navne vi alle har anmeldt for relativt nylig. De Forbandede har Ken uddelt roser til i et par ombæringer, senest for deres selvbetitlede debutalbum – anmeldelsen finder du HER.  Jeg har selv har anmeldt både Death to Seattle og Mak’Vaerk i år, førstnævnte i forbindelse med deres EP fra begyndelsen af året, hvor jeg skrev: ” Når den inspiration er blevet blæst gennem Death to Seattle bliver det til en aggressiv punk/grunge-bastard med ondt i livet. Heldigvis er det ikke rendyrket kvabbabelse og traurighed vi er ude i, der er også melodier, der bringer en smule lys ind gennem sprækkerne. For eksempel på åbneren ‘Breathe’, der er punket i anslaget, på en ret fængende måde, og på ‘Everybody Hates Me’, hvor der er sådan en dyster-punket drivende og medrivende dynamik” – resten af anmeldelsen kan læses HER.

Mak’Vaerk udsendte ligeledes tidligere i år debutalbummet Hard Rock Rebel, og så kan man næsten regne ud hvor vi skal hen musikalsk. Tung, buldrende metallisk rock: “Jeg kan sgu egentlig godt lide det meste på Hard Rock Rebel, men det bliver for meget af samme solide kost i længden. En lidt kortere udgivelse eller at et par af numrene blev erstattet af eksempelvis velfungerende ballader ville løfte indtrykket for mig”, skrev jeg blandt andet i anmeldelsen af albummet, hvor der altså bliver hugget og tonset godt igennem. Hele smøren kan du læse HER.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 50 kr.

Samme aften er der også mulighed for hardcore-lussinger på Train fra amerikanske Hatebreed og Dying Fetus.

Torsdag d. 27., fredag d.28. og lørdag d. 29. april

April slutter med blandt andet semifinalerne i den årligt tilbagevendende Emergenza konkurrence, hvor upcoming bands dyster først regionalt, siden på landsplan, og til sidst i Norden. Her er vi nået til semifinalerne i den vestlige del af landet, som finder sted på Voxhall over tre dage. Blandt deltagerne finder vi blandt andre Seizing BlackWater, Lukin og Henkiller, og 18 andre bands.

Voxhall, døre kl. 19.30, start kl.20 alle dage, 130 kr.

Lørdag d. 29. april

Skulle du få lyst til en udflugt fra Emergenza, så kan du da tage turen ind på nabospillestedet Atlas og høre Bisse, som jeg i tre omgange anmeldte for de tre led i hans Blod-trilogi – i forbindelse med anmeldelsen af tredje led, Happy Meal, skrev jeg: “Både PMS og Umage har jeg haft til anmeldelse, og begge albums er genstridige bæster, som man til gengæld sætter pris på at have lært at kende, når man først er kommet ind på livet af dem. Faktisk er album-trilogien et af de mest ambitiøse danske musikprojekter for nuværende, og heldigvis er Radisch indtil videre sluppet godt fra det – og han også mere end holder skindet på næsen på Happy Meal. Bisse er bestemt ikke blevet mindre bisset her på tredje del – det er fortsat et rablende, strittende univers, man bliver mødt af, hvor new wave/post-punk møder dyster pop, hiphop-beats og eksperimenterende dansk lyrik med noget på hjerte”.

Siden den anmeldelse blev sendt afsted i februar sidste år, er Bisse kun vokset, og udsendte ligeledes albummet Højlandet til generel stjernehøst rundt omkring. Vi fik ikke noget anmeldereksemplar (Hulk, snøft…) men Ken tog den alligevel med som nummer et på sin liste over årets danske albums. Læg ovenstående sammen, og skal vi ikke sige det kan tolkes som en varm anbefaling?

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 170 kr.
Endelig er der mere rost dansk musik, af den noget mere tungt kværnende slags, på Tape, hvor metalhovederne i ORM har taget ligesindede Heathe med. ORM udgav for ganske nyligt deres debutalbum, som Ken fandt hele 6 stjerner frem til. Han skrev blandt andet: “ORM spiller grumt og hæsligt nok til at skolegårdens hårde nitter, ovre i hjørnet, kan være med, og smukt og inkluderende nok til, at folk der måske ikke ville bevæge sig ind i det område, kan være med. Det skyldes både bandets sans for stort anlagte melodier, men også bare noget så enkelt som fremragende sangskrivning” – javel så, hvis du vil læse mere om det, så tryk HER.

Tape, døre kl. 20, start kl. 21, 50 kr.

Så er april vist også ved at være gået… Maj byder blandt andet på Spot Festival, og sikkert en masse andet spændende.

Af Jonas Strandholdt Bach

Foto: Lene Damgaard Thomsen/GFR, Fribytterdrømme live i Lille Vega

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.