Home Artikler Album Nyt: Impalers, Deus Otiosus, Mount Rushmore Safari & Christian Bonde

Album Nyt: Impalers, Deus Otiosus, Mount Rushmore Safari & Christian Bonde

3036
0

Der er landet lidt nyt om kommende plader i vores indbakke, så her følger lidt ord om friske toner fra Impalers, Deus Otiosus, Mount Rushmore Safari og Christian Bonde (Whores & Thieves).

Vi starter med thrasherne Impalers, der i 2013 udsendte debutpladen Power Behind The Throne. Et album jeg selv var lidt lunken overfor i en 3-stjernet anmeldelse, men som fik fine anmeldelser andre steder. 2013 bød også på en række succesfulde koncerter på blandt andet Copenhell og som opvarmning for Mercenary. Nu er der altså allerede nyt materiale på vej, som bliver indspillet i Death Island Studios sammen med producer Marco Angioni.

Forsanger og rytmeguitarist Søren Crawack har følgende at sige om valget af studie:

”Vi ville gerne have et studie, hvor det er muligt at bo der under hele opholdet, så vi bare kan opsluge os selv fuldstændigt i musikken. Her er Marcos studie helt perfekt, da vi ikke alene har mulighed for at gøre lige præcist det, vi kommer også til at arbejde sammen med en person, der i den grad har styr på sit kram. Kombinationen af dyb, dyb fokus og en fremragende producer bliver forhåbentligt det, der giver albummet det ekstra.”

De københavnske dødsmetallere Deus Otiosus har offentliggjort cover og sangtitler til deres kommende, tredje album Rise, som bliver udgivet af Deepsend Records senere på året. Coveret er tegnet af den danske kunstner, Claude Wit.

Albummet bliver opfølgeren til Godless, som undertegnede tildelte 4-stjerner da jeg anmeldte det i slutningen af 2012. “Fun Fact”: Det album blev faktisk lidt af et startskud til, at jeg begyndte at dykke lidt ned i dødsmetallen, en genre jeg ellers ikke havde kunnet overskue indtil da.

Tracklisten til Rise bliver:

1. Rising War
2. Iron Rule
3. Don’t Fuck With The Dead
4. Breeding Maggots
5. Vultures
6. Walk The Shadows
7. Stand Up And Fight
8. Will And Fear
9. Fall Of The West

Albummet er optaget i Fast Beat Studio og Earplug Studio, mixet i Earplug Studio (Mercyful Fate, Victimizer) og mastered i Necromorbus Studio (Watain, Funeral Mist, Nominon).

Her er “Iron Rule” fra det nye album.
Vi skifter lidt genre nu, for der er ligeledes nye toner på vej fra synth pop/rockerne Mount Rushmore Safari, der sidste år udgav albummet Elba. En plade der også nåede forbi vores spalter, og modtog 4 flotte stjerner for besværet. Året bød også på over 30 koncerter, som bandet selv bookede, samtidig blev der også tid til at skifte lidt medlemmer og reducere bemandingen fra en kvartet til en trio.

Det kommende album produceres, som det foregående af Søren Zahle og Mads Tønder, der tilsammen udgør producer-teamet Thunder & Lightning Music.

Om hvordan de nye indspilninger adskiller sig fra debut-albummet, siger Søren Zahle, som desuden til daglig fungerer som guitarist for Peter Sommer, følgende:

“I arbejdet med det nye album arbejder vi meget mere med band følelsen. Det skal være mere enkelt, med færre elementer (…) Det bliver råt, Guitarlir, Bombastiske trommer og især fokus på Askes fremragende basspil (…) Vi har eksperimenteret med at indspille i andre studier end Vibyroad, som dannede rammen om Elba. Bl.a. har vi indspillet i det nye Feedback studie, og brugt det legendariske outboardgear, mikrofoner og ikke mindst Calrec pulten som i sin tid blev brugt af selveste Benny og Bjørn fra ABBA.”

En forsmag kan du høre HER i form af det nye nummer “Something To Believe In”.

Den kommende tid kan du også fange Mount Rushmore Safari live, når de sammen med Kissaway Trail tager på en lille forstads-tour. The Suburbs Tour rammer følgende stop:

13.03 – Vanløse Kulturstation
20.03 – Templet, Lyngby
21.03 – Forbrændingen, Albertslund

Sidst, men bestemt ikke mindst, så skal vi et smut til det mørke rødvins-tilsølede Jylland, hvor Christian Bonde‘s natteroderi er blevet til en plade, som snart ser dagens lys. Vi skrev første gang om albummet tilbage i september måned, det kan du læse HER. Bonde har, når han ikke lige producerer for andre eller er forsanger i Whores & Thieves, fundet tid til at indspille 12 numre. Ifølge ham selv har processen været en form for personlig terapi, hvor der musikalsk tages udgangspunkt i Singer/Songwriter, Rock og Country, krydret med afstikkere til Folk og Americana.

Christian Bonde udtaler om pladen:

“Fælles for sangene er, at det er noget jeg har haft brug for at komme af med og ud med. Til tider ligetil, grænsende til det banale. Andre gange gravende dybt i underbevidstheden og sjælens sorte huller”, og forsætter, ”Dette et mit forsøg på en genoplivning af det umiddelbare og simple udtryk, skrevet, spillet og fanget på ”bånd” i det øjeblik ideen blev til. Det her er min til tider dystre, lykkelige, ulykkelige, og ikke mindst nødvendige fortælling om, hvad der rører sig i mit hoved. Mit bud på en ærlig, personlig og upoleret overlevering af nuet”

Hvordan dette lyder kan høres fra den 30./31. marts, når ”Feeding Wolves” udkommer.

Trackliste ”Feeding Wolves”

1. Forest
2. The Let the Kid Go Machine
3. Echo
4. Murderous
5. If I Get Lost
6. Feeding Wolves
7. Oh Lord
8. Out of Fuel
9. The Devil Came Dancing
10. Set Yourself Free
11. Me, Myself & I
12. Dear June

På Christian Bonde’s Facebook-side kan du lytte til et premix af nummeret “Murderous”.

Af Ken Damgaard Thomsen

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal, and the what have you – hver dag!

Previous articleSkullclub – Klyng Dem Op – 21/2 – 2014
Next articleThee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra: Fuck Off Get Free We Pour Light on Everything ****** (6/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.