Home Koncerter Aarhus Psych Fest 2016 – kvikguide

Aarhus Psych Fest 2016 – kvikguide

1579
0

Aarhus Psych Fest har efterhånden etableret sig i byen som en festival for de støjende, mørke og skæve hjørner af rockmusikken, og har præsenteret byen for både danske og udenlandske navne indenfor den brede psych-genreparaply siden 2013. Nu er det snart tid til årets udgave af Aarhus Psych Fest og i den anledning trawler vi programmet igennem.

Aarhus Psych Fest har hele tiden haft et fokus på også at inddrage andre kunstneriske genrer end musik, men i år virker den ikke-musikalske del af programmet mere ambitiøs end tidligere år. Så der er altså både mulighed for en på opleveren på flere måder – som noget nyt inddrages udendørsarealerne rundt om Godsbanen og Radar, som er hovedvenue.

Vi holder dog fokus på den musiske side af sagen – her er der også rigeligt at dykke ned i. Festivalen breder sig over fredag d.30. september og lørdag d.1. oktober, og der er altså både danske og udenlandske navne på plakaten.

De udenlandske: 

Aarhus Psych Fest har tradition for at invitere spændende udenlandske navne på besøg. Det største udenlandske navn i denne ombæring er amerikanske Norman Westberg, som også svinger guitaren i Swans. Solo skulle han gøre sig i mere atmosfærisk og langsomt udfoldende musik med lag-på-lag kompositioner, og levere stilfærdigt gruopvækkende live-oplevelser.

Fredag aften er der også to svenske navne på programmet – Les Big Byrd, som spiller psykedelisk indie-rock og har et godt live-ry med sig, og så Josefin Öhrn + The Liberation, som med sin hypnotisk drømmende psych-rock nok skal vinde hjerter på Aarhus Psych Fest – vi hørte en del af hendes koncert på sidste års Roskilde Rising, og vi skrev dengang: “(…) de langsomme meditative opbygninger og dronende rockpassager havde nok gjort sig bedre under tag. Der var da heller ikke specielt mange mennesker tilbage ved scenen, men dem, der var, fik en langsomt ulmende psykedelisk rock-koncert med mange lange, meditative instrumentale passager, og Örhns vokal engang i mellem svævende ind over det hele”. Det fordrer altså tålmodighed, men det er heldigvis en dyd på en festival som Aarhus Psych Fest.

Lørdag er det Berlin-baserede TAU, som er det udenlandske krydderi. TAU er resultatet af et samarbejde mellem Dead Skeleton’s Shaun Nunutzi og venuezuelanske Gerald Pasqualin, og TAU trækker på stammekulturer i deres lyd, som blandt andet inkorporerer chants og eksperimenterende percussion. Det kunne godt gå hen og blive en ganske speciel oplevelse.

De danske:

Især lørdag aften er det de danske navne, der fylder i programmet. Fredag byder dog også på to danske bands, nemlig lokale Turquoise Sun, som Ken anmeldte EP fra sidste år. Dengang skrev han: “På mange måder har Turquoise Sun en virkelig lækker og indbydende lyd, der er bare noget tillokkende over de varme, vibrerende og laid back cool toner bandet med tilsyneladende lethed lader en flyde i møde” – 4 store stjerner blev det til, og resten af anmeldelsen kan læses HER. Er man mere til psych, der trækker på 60’ernes psykedeliske rock, så kan man gemme noget af energien til efter midnat, hvor The Wands indtager Radar. Deres nye EP, Faces, havde jeg fornøjelsen af at anmelde for nylig, og skrev:

“The Wands trækker, ligesom mange andre bands, på 60’ernes og 70’ernes psykedeliske rockmusik for inspiration, men det bliver udført med et imponerende musikalsk overskud og stærke nok numre til at det aldrig bliver et irritationsmoment (…) Der er rytmisk drive, masser af variation og også stærke melodier spredt rundt på EP’en, som man snildt kan pushe videre til venner og familie med en svaghed for psykedelisk rock” – resten af anmeldelsen kan læses HER.

Lørdag aften byder på fem danske navne: Causa Sui, hvor både Miles Davis og High on Fire (!) nævnes som referencer, Mythic Sunship, som spiller musik inspireret af kosmisk jazz og hårdtslående rockriffs, Lasse Krog Andersen, som normalt gør sig som forsanger i Morgan Square, og Helena Rebensdorff, som på et fundament af analog synth-bas og vokalloops improviserer opdigtede dommedagshistorier. Endelig spiller også eksperimenterende og ind i mellem elektronisk psych-rockende Moon Mountain, som Thomas anmeldte EP fra for to år siden, og som siden har haft flere numre som dagens track her på siden. Thomas skrev om White City:

“Alt i alt er White City en forførende, farlig og syret lille sag jeg ikke ville have været foruden, og det på trods af mine knap så gode elektroniske venner, og en vokal jeg ikke helt kan forene mig med på et par sange. Moon Mountain får 4 store stjerner og der hersker ingen tvivl om at den tilsendte vinyl nok skal få nålen at mærke en del” – hele anmeldelsen kan læses HER.

Der er altså igen rigeligt at udforske for de musikalsk eventyrlystne på årets Aarhus Psych Fest. Partoutbillet kan købes for 190 kr, en fredagsbillet koster 130 kr, en lørdagsbillet 110 kr. Læs mere om festivalen og køb billetter via Radar.

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articlePardans: Heaven, Treason, Women ★★☆☆☆☆
Next articleSmertegrænsens Toldere: Smertegrænsens Toldere (7″) ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.