Home Koncerter 5 udvalgte koncerter i København, uge 42

5 udvalgte koncerter i København, uge 42

2752
2

Så er vi godt inde i den der efterårsferie, men det lader spillestederne sig dog, heldigvis, ikke påvirke videre af. Der er stadig masser af god rock derude, og her følger 5 nedslag.

Vi lægger ud på Stengade torsdag aften, hvor den står i den mere beskidte og grumsede rocks tegn. Øverst på plakaten står tyske The Picturebooks, som jeg må erkende er et navn der er røget under min radar, trods 3 albums på samvittigheden – men det er måske en fejl.

Bandet kaldes, åbenbart, “The Black Keys beskidte lillebror”, så vi er ovre i den moderne, minimalistiske, blues-rock. Well, jeg kunne da godt lide The Black Keys inden de blev lidt udvandede og strømlinede musikken nok til at ramme bredere (hvilket de naturligvis gerne må, jeg kunne bare bedre lide dem før), så måske har tyskerne fat i noget her. Lad os give duoen (tidligere en trio) et lyt…..

Ok, det er sateme super cool det de tyskere har gang i!

Sidst, men bestemt ikke mindst, har vi Stonebird, der er endnu er dansk band der prøver kræfter med slut 60’er/start 70’er tungrock, men helt klart er blandt de mere talentfulde og spændende bands i den lidt overrendte genre.

Jeg måtte op med 5 stjerner for deres glimrende EP Who Wil Slay The Beast? tidligere i år, hvor bandet måske nok ikke vandt priser for originaliteten, men til gengæld viste at de kunne skrive fede sange:

“Allerede fra første nummer, den mægtigt medrivende og fuldfede blues-rocker, “Blues On The Rise”, synes jeg man kan høre og fornemme, at det her band bare har et eller andet. Det kan jo være de bare lige har ramt den helt rette nerve og stemning hos mig, men det her nummer har det der udefinerbare “noget”, der gør at det brænder sig fast. Det er både catchy, tilpas tungt, det svinger, det lyder kraftfuldt og dybtfølt – en af den slags numre, hvor man tænker, at det bare flyder ustoppeligt og uimodståeligt ud af bandmedlemmerne. Fordi det VIL ud”. Læs resten af anmeldelsen HER

Stengade // d. 15/10 // Kl. 20.00 // 80 kr. (forsalg) 100 kr. (døren)
Vi bliver lidt i det blues-inspirerede, når Lygten Station fredag aften har 2 danske navne på programmet, der har dyppet deres musik i de traditionelle blå toner. Vi har Fos, som er en ubekendt størrelse for mig (indtil nu), Københavnerne spiller efter sigende tung og langsom blues, spædet op med noget der nærmer sig det doomede. Hmm, det lyder da egentlig ikke tosset!

Derudover diskes der op med Grusom, som allerede, trods kun omkring 2 år som band, har godt med vind i de der sejl, der får en frem i verden. Den tungt rockende Svendborg gruppe er signet til det tyske selskab Kozmik Artifactz Records, og er aktuelle med en meget rost, selvbetitlet debut. Jeg var selv positiv om end lidt forbeholden i min 4-stjernede anmeldelse tilbage i august måned:

“Grusom er enormt dygtige til at slå en stemning an, ramme et atmosfærisk tryk som holder én fanget og nogle gange ude på kanten af stolen, hvor man sidder og venter på klimaks og belønning. Det er bare som om jeg i en del numre ikke helt får den belønning jeg havde håbet på. Det kunne igen kategoriseres som personlig smag…..”. Læs hele anmeldelsen HER

Trods den personlige smag, så er der overhovedet ingen tvivl om, at Grusom er et særdeles kompetent orkester, der bliver spændende at følge de kommende år.

Banneret på Facebook begivenheden lover også Machine, men teksten nævner dem ikke, ligesom jeg ikke har kunnet finde andre henvisninger til at de skulle være på plakaten? Update, nu nævner teksten hen over banneret Myreskær som tredje band? Prisen er 60 kr. i følge teksten og 70 kr i følge dette banner – så, billigt uanset hvad!

Lygten Station // d. 16/10 // Kl. 21.00 // 60 eller 70 kr.
Fredag er der også mulighed for at smutte i Lille Vega og opleve The Entrepreneurs og Fribytterdrømme, men det kan du læse meget mere om i GFR Anbefaler.

Så hopper vi til lørdag, hvor vi finder denne omgangs 3 sidste udvalgte navne. Vi lægger ud med en tur i Magstræde, hvor 60’er/90’er toner strømmer ud af Huset KBH’s Musikcafé.

Københavnske The Youth spiller luftig og smittende 60’er inspireret rock af den slags der fyldte din mors teenage værelse, medmindre hun var lige som min mor der hørte Cliff Richard og tysk schlagermusik…… men det er en anden historie!

Paper Tigers havde jeg fornøjelsen af, at anmelde debut-album fra tilbage i november måned. I den 4-stjernede anmeldelse af Head Over Heels lød det blandt andet:

“Paper Tigers leverer med Head Over Heels en plade, som det meste af vejen bare er rigtig godt rock-håndværk. De lever og ånder tydeligvis for denne form for let-opdateret britpop, og spiller og lyder som de gør, fordi de simpelthen ikke kan lade være. De er tro mod forbillederne og uhyre stilbevidste, næsten for stilbevidste og sikre i deres udtryk af og til”. Læs hele anmeldelsen HER

Til gengæld gav deres koncert på årets Uhørt Festival mig lyst til at lege voksen og kedelig og skælde lidt ud…. så det gjorde jeg! Når jeg alligevel anbefaler dem igen, så er det fordi alle naturligvis kan have en dårlig dag (inklusive anmeldere forresten, selvom jeg altid har ret) og fordi, skulle det være bandets stil generelt, så er der sikkert nogen der vil finde den dejligt rebelsk og flabet – på sådan en old school Liam Gallagher måde.

Plus, jeg har en idé om, at når det virkelig spiller for det her orkester, så er de et af den slags bands der formår at løfte materialet live.

Huset KBH // d. 17/10 // Kl. 21.00 // 100 kr.
Så svinger vi forbi Staden til et lidt særligt arrangement på Loppen, hvor Psyched Up Janis fejrer/fejres live. Tidligere i år blev gruppens debut, Swell, genfortolket og numrene taget under kærlig behandling af en række nyere danske kunstnere på albummet Re-recorded. Nu er turen så kommet til Re-recorded Live, hvor 4 af disse kunstnere, plus gæster, kaster sig ud i en koncert version af pladen.

De 4 kunstnere er: Chorus Grant, Kissaway Trail, Shiny Darkly og Metal Ghost.

Aftenen er arrangeret i samarbejde med Birds with Records, der også stod bag udgivelsen af Re-recorded, og lige som det også var tilfældet med pladen, så går alt overskud fra aftenen til Bryd Tavsheden – om børnevold og kærestevold.

Ud over koncerterne og deres gæster vil der være “stjerne DJ’s” og lotteri, hvor du kan vinde “unikke Psyched Up Janis effekter”.

Loppen // d. 17/10 // Kl. 21.00 // 145 kr.
Sidste udvalgte koncert har også rødder i 90’erne, eller faktisk helt tilbage til 80’erne, men det var nok i start/midt-90’erne at britiske Paradise Lost havde deres storhedstid – i hvert fald kommercielt. Her udsendte de roste albums i en jævn strøm, der både bød på et relativt stort gennembrud og samtidig formåede at udvikle bandets lyd. Lørdag kigger de forbi Pumpehuset.

De startede i det døds-doomede, men gruppen, med Nick Holmes markante stemme i front, var ikke indstillet på at lade sig nøjes, eller hænge fast i den opskrift der fungerede. Vokalen blev blødere, akustiske elementer vandt indpas, udtrykket blev mere heavy rocket, inden et markant stilskifte i slut-90’erne, hvor de flirtede med electronica og synthpop. Modigt, men måske ikke deres mest elskede periode.

Jonas anmeldt en af deres nyere plader tilbage i 2012, hvor han diskede op med 5 stjerner for Tragic Idol, hvor de vendte tilbage til det mere gotisk tungtrockende udtryk, der kendetegnede dem i start 90’erne:

“Tragic Idol er et glimrende heavy metal album, der formår at levere 10 både melodiske og sejt riffende metalnumre. Paradise Lost har også formået at begrænse sig i forhold til spilletid, og der strittes ikke i hundrede forskellige retninger musikalsk – med andre ord, er det et meget homogent og sammenhængende album, som man helst skal høre fra ende til anden”. Læs hele anmeldelen HER

Bandet er lige nu aktuelle med den endnu tungere og mere doom og death prægede The Plague Within, som har fået rigtig flotte anmeldelser rundt omkring. Vi nåede ikke at anmelde den, da den udkom tidligere på året – men den er feee!

Support: Lucifer

Pumpehuset // d. 17/10 // Kl. 21.00 // 245 kr. (FÅ BILLETTER)

Vi slutter med en lille bonus-anbefaling, hvis du leder efter ugens fest, så er det nok på Escobar den går ned lørdag aften, når I’ll Be Damned forbander hovedstaden med deres album-releaseparty.

https://youtu.be/VoGJDA9NEkY

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleI’ll Be Damned: I’ll Be Damned ★★★★★☆
Next articleGasolin – Rabalderstræde (Live, 1978) – 16/10 – 2015

2 COMMENTS

  1. På Lygten Station er Entréen 60,- – Machine aflyste desværre, men Myreskær hoppede på vognen i stedet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.