Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Kyrant: Symptoms (EP/demo) ★★★☆☆☆

Kyrant: Symptoms (EP/demo) ★★★☆☆☆

1982
0

Kyrant er et instrumentalt rock/metal band fra Roskilde, der er aktuelle med en 3 numre lang, eller kort om man vil, demo. Af en demo at være, er der bestemt tegning til  noget der kunne blive helt godt – og endda et enkelt nummer der allerede spiller.

Ja, tre numre er jo ikke alverden at gå ud fra, men med en samlet spilletid omkring de 15 minutter kan man nu alligevel nå at danne sig et indtryk af, hvor det bærer henad for Kyrant. Bandet er dannet i 2016, så der er tale om dugfrisk musik, frisk fra trykken, så at sige. Guitar, bas og trommer, ingen tekster eller vokal, musikken skal tale for sig selv, som bandet påpeger i deres sparsomme pressetekst. Meget vel!

Godt nok har demoen en titel og kaldes en EP på bandets Bandcamp, men i det tilsendte pressemateriale kaldes det en demo. Det ville jeg nok holde fast i og blive ved med, at påpege, hvis jeg var Kyrant.

For med en demo er vi, naturligvis, ikke i mål endnu. Det er en proces, et band og deres musik under udvikling, hvor de blotter sig lidt og lader os tage et kig før det måske er helt færdigt og egentlig klar. Og Kyrant har da også plads til forbedring og udvikling. Det handler, så vidt jeg kan høre, om to ting. For det første, at vælge en lidt mere klar retning og for det andet skrive nogle bedre sange. Ja, så irriterende enkelt kan det opsummeres.

Lad os starte med det nummer jeg synes er bedst, men som måske også rummer en blindgyde for bandet. “World Collapsing” åbner med en lidt sjov intro, hvor det lyder som om vi dumper ned et godt stykke inde i nummeret, inden farten sænkes et halvt minut inde og sangen rigtigt brager igang. Trykket der rammer en lige efter denne overgang minder mig lidt om starten på Pearl Jam’s “Evenflow”, hvor man bare rammes af en lydbølge der går lige i brystkassen og trykker en tilbage. Det fungerer rigtig godt, og forsætter på sin vis nummeret igennem, selvom stilen bliver mere skærende og guitar-liret de efterfølgende 1 ½ minut end egentlig overrumplende.

Så bremses der op, det bliver mere atmosfærisk og cirklende et minuts tid, inden der skrues op for trykbølgen igen. Hvor bandet to andre numre leger endnu mere med formen og retningsskift, så er det her i bund og grund deres mest konventionelle nummer. Det betyder dog også, at man et eller andet sted kommer til at savne en vokal, for det er en sang hvor man sagtens kunne forestille sig en vokal passe ind i musikken.

De to andre numre, “You Will Sleep Again” og “Ghosts From The Past” er mere eksperimenterende instrumentale i sin form. Men her mangler jeg måske lidt det, som kan være instrumentalmusikkens store force, at de manglende ord og tekster gør, at man må danne sig sine egen billeder og historier. Det sker bare ikke rigtig når jeg lytter til dem.

Jeg forsvinder ikke ind i musikken og bliver ført et andet sted når et nummer som “You Will Sleep Again” hakker og sprutter derudaf. Et break og en mere stille passage over 2 ½ minut inde giver rum til at lade tankerne vandre i yderligere 2 minutter, inden sangen speeder op igen. Men helt væk er jeg ikke, så det bliver lidt en lige ved og næsten oplevelse.

Bassen markerer sig indledningsvis på sidste nummer “Ghosts From The Past”, hvilket kortvarigt giver Kyrant et lidt sjovt metal-funky element. Bassen forsvinder aldrig ud af lydbilledet, men skal nummeret igennem slås lidt med guitaren om hvem der egentlig bestemmer og udstikker retningen. Det er en sang, hvor der sådan set er nogle ret fede passager og fine idéer, som nummeret skrider frem og får plads til at udfolde sig, men det virker også lidt som en jam – i hvert fald i højere grad end de andre to numre.

Og hvor skal vi så egentlig hen? Det er nok den fornemmelse og tvivl jeg sidder tilbage med, efter at have lyttet denne demo igennem. Ja, det er jo blandt andet det man har en demo til – at prøve af, se hvad der fungerer og ikke.

Kyrant har bestemt nogle gode idéer spredt ud over de 3 numre og ting der kan bygges videre på, men de mangler nok også at luge lidt ud i lyden. Stramme kursen lidt op og finde en mere målrettet lyd. Eller eksperimentere endnu vildere! Som det er nu, virker de lidt fanget mellem to, eller flere stole, og det gør man så også som lytter.

Vi ender på 3 upcoming/demo stjerner for helhedsindtrykket.

Af Ken Damgaard Thomsen

Du kan lyttet til demoen HER og finde Kyrant på facebook HER

Previous articleJohn Schmidt: By Night ★☆☆☆☆☆
Next articleMak’Vaerk: Hard Rock Rebel ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.