expand
GFR
GFR

WordPress database error: [You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near ') ORDER BY menu_order ASC' at line 3]
SELECT ID FROM wp_posts WHERE post_type = 'attachment' AND ID in () ORDER BY menu_order ASC

Notice: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! "caller_get_posts" is deprecated. Use "ignore_sticky_posts" instead. in /customers/2/8/0/gfrock.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4021

Bad Afro, som udgiver blandt andre Baby Woodrose, Spids Nøgenhat og Narcosatanicos (læs 6-stjernet anmeldelse HER), fylder 20 år i år. Det er en ret usædvanlig bedrift for et uafhængigt pladeselskab. Lørdag er der en for længst udsolgt jubilæumskoncert for Bad Afro på Loppen, og i anledning af jubilæumskoncerten fangede vi manden bag Bad Afro, Lars Krogh, til nogle hurtige spørgsmål. 

Bad Afro fylder 20 år – tillykke med det! Hvordan er det at stå og se tilbage på 20 år med Bad Afro?

”Jo tak. Det er ganske syret at se tilbage på 20 år i rock’n’roll. Da jeg startede Bad Afro var det i første omgang mest for at finde ud af, hvordan man egentlig lavede en vinyl plade. Der var ingen tanker om, at det skulle blive et seriøst foretagende, der skulle beskæftige mig så længe. Men det greb om sig, må man sige. Og godt for det – det har været en underholdende periode fyldt med oplevelser”

Har der været et eller flere højdepunkter du vil fortælle om fra Bad Afro’s historie?

”Da Baby Woodrose åbnede  Orange Scene på Roskilde i 2003 følte jeg lidt, at jeg havde nået “toppen”. Det var et kick. Det var måske ikke deres bedste koncert, men omstændighederne var også lidt skøre. Metallica var aftenens hovednavn, og de havde brugt to dage på at gøre klar til koncerten. Det endte med, at Baby Woodrose havde 40 minutter til at gøre sig klar inklusiv at sætte trommesættet op. Et hurtigt line-check og så var de ellers på. Jeg så koncerten fra scenen, og det var en stor oplevelse. Et økonomisk højdepunkt var da vi solgte en Baby Woodrose sang til en Lipton reklame for 800.000 kr eller noget i den retning. Og ellers var det ret flippet, da Spids Nøgenhat vandt to DMA priser og to Steppeulven statuetter”

Lorenzo Woodrose. Foto: Palle Demant

Lorenzo Woodrose. Foto: Palle Demant

Lørdag er der jubilæumskoncert – hvad kan man forvente af jubilæumskoncerten på Loppen?

”Der er 200 gratis øl klokken 21.00 og en gratis Baby Woodrose 7″ single til de 100 første gæster, der ikke kan købes i butikker eller høres online. Man kan også glæde sig til, at Baby Woodrose optræder i deres originale besætning med Lorenzo Woodrose, Anders Grøn og Anders Skjødt for første gang siden 2008. De får dog lidt hjælp af Mads Saaby på guitar. Og ellers håber jeg, at alle bands er på toppen og at vi får en god fest”

Hvad er årsagen til, at det lige er Narcosatanicos, Telstar Sound Drone og Baby Woodrose, der spiller til fejringen?

”Jeg kunne have valgt at se bagud og præsentere bands, der engang var tilknyttet selskabet. Men jeg valgte at se fremad og præsentere tre bands, der alle har nye plader ude i år på Bad Afro. Jeg synes, at det gav mest mening”

Hvad skal der ske de næste 20 år for Bad Afro?

”Det er et godt spørgsmål. Indtil efteråret 2017 vil jeg koncentrere mig om at lave genoptryk på vinyl af dele af mit bagkatalog og slappe lidt mere af. Derefter må vi se, om jeg kan finde på noget nyt og spændende at udgive. Jeg kan ikke love 20 år mere, men modsat har jeg ingen planer om at stoppe lige med det samme”

Lars Krogh. Foto: Astrid Hunov

Lars Krogh. Foto: Astrid Hunov

Synes du det var alt for kort, og vil du gerne høre mere om Bad Afro og de 2o år i dansk musik? Det synes vi faktisk også, og vi vil gerne høre mere, så vi tager på besøg hos Lars og Bad Afro i næste uge med henblik på at lave en større artikel.

Af Jonas Strandholdt Bach

 

Notice: WP_Query was called with an argument that is deprecated since version 3.1.0! "caller_get_posts" is deprecated. Use "ignore_sticky_posts" instead. in /customers/2/8/0/gfrock.dk/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notice: Undefined index: disable_share_linkedin in /customers/2/8/0/gfrock.dk/httpd.www/wp-content/themes/urbannews/footer.php on line 50 Notice: Undefined index: disable_share_twitter in /customers/2/8/0/gfrock.dk/httpd.www/wp-content/themes/urbannews/footer.php on line 54 Notice: Undefined index: disable_share_digg in /customers/2/8/0/gfrock.dk/httpd.www/wp-content/themes/urbannews/footer.php on line 58